Internetová televize Voyo je konečně dostupná pro Android…ale ještě nejásejte!

Jsem předplatitelem služeb televize Voyo od minulého Wimbledonu, kdy jsem podlehl nátlaku a začal služby televize Nova odebírat. Od té doby jsem čekal, kdy se konečně dočkáme i my, majitelé přístrojů s Androidem. Sice konečně nastal ten den, ale funkční to příliš není.

Jestli jste se dali do instalování ještě předtím, než jste vůbec dočetli nadpis, možná byste se měli na chvíli uklidnit, utlumit své vášně a nachystat se na to, že všechno vám možná nebude tak úplně šlapat. Aplikace jako taková vypadá pěkně, dodržuje dokonce jakési nejnovější standardy co se vstupu do menu týče, je celkem rychlá a není zaflákaná všelijakým balastem. Vypadá hodně jako ta, na kterou jste zvyklí ze stránek voyo.cz. Dokonce můžete odebrat zařízení, které nepoužíváte (Voyo má omezení na použití na třech přístrojích v jednu chvíli) přímo v aplikaci. To je ta dobrá zpráva. Ta horší zpráva je ta, že se vám možná nepodaří téměř nic spustit.

Zkusil jsem to s něčím co mi zrovna přišlo pod ruku, konkrétně to byl film s Johnnym Deppem, Krycí jméno Donnie Brasco. S tím to nevyšlo. Prý že se nepodařilo získat práva pro obsah a mám požadavek zopakovat. Inu, stává se. Každý den není posvícení, proč si požadavek nezopakovat. Kliknul jsem tedy na tlačítko play znovu a ejhle, znovu se nepovedlo a práva nebyla dodána. Zkusil jsem to ještě párkrát, ale ani jednou se mi nepoštěstilo. Zkusil jsem tedy nějaký seriál. Ani tam to nešlo. Říkám si, že třeba aspoň seriály z vlastní produkce by to mohlo zvládnout…chyba lávky, ani tu poblblou Ulici se mi nepodařilo spustit.

Co se mi jako jediné spustit podařilo, a díky čemuž můžu mít jakýsi přehled o tom, jaká je kvalita přehrávaného videa, je živé vysílání. Konkrétně opět Wimbledon, u kterého jsem začínal přibližně přesně před rokem. Kvalita videa je taková proměnlivá, asi jak zrovna tečou data. Možnost nastavení je nulová a vy tak musíte spoléhat pouze na to, co za vás vymyslí automatika. Tento způsob opravdu nemám rád, protože často to datová linka zvládne přehrát na vyšší bitrate než mi pouští samotná aplikace. No ale tak co se dá dělat, je to asi lepší než nic a subjektivně je kvalita obrazu dobrá až velmi dobrá.

Co je ovšem horší než zmíněná chyba s nemožností spustit video, kvůli nepřiděleným právům, je problém, který mě čekal při zkoušení na tabletu. Zde se mi totiž, při otevření jakéhokoliv filmu zobrazí hláška, která mě informuje o tom, že Widevine DRM ochrana není na mém přístroji dostupná, a tak si můžu maximálně přehrávat trailery k filmům, pokud jsou dostupné. Tato hláška se na přístroji objeví asi na dvě vteřiny, takže než si uvědomíte, že byste si měli něco přečíst, tak už tam nic ke čtení není a musíte několikrát odcházet z detailu filmu na seznam filmů a zpět, abyste stihli tyto dvě poměrně dlouhé věty přelouskat. Pro kompletní info – živé vysílání funguje i na tabletu bez Widevine DRM.

Co říci závěrem? Gympl, Růžovku ani Ulici si nepřehraji v tabletu ještě dříve než v TV, protože přehrát nejde. V telefonu to vidím optimisticky a věřím, že dříve nebo později bude problém vyřešen. Problém také může být na mém přístroji, protože je protkán neoficiální ROMkou, která s Voyáckým DRM možná pokaždé neuspěšně bojuje. Nevím, ale hodlám tomu přijít na kloub a pokud to bude v mých silách, tak to i rozchodit…přece tu stovku měsíčně nebudu platit jen tak…

[appbox googleplay net.cme.voyo.cz]

Zdroj: Obchod Play

1 komentář: „Internetová televize Voyo je konečně dostupná pro Android…ale ještě nejásejte!“

  1. Dekuji za strucnou recenzi zive vysilani sem na androidu neskousel,, skousel sem jinac voyo na android media boxech energy sistem , gogen sb 2002 egreat u1 a tablet i telefon prestigio na akci poradane redakci svet androida opet widevine neni na htc a sony slape jak ma,Kdyby ste prisel na nejaky media box z androidem kde widevine jede tak mi dejte vedet dekuji predem

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *